فهرست مطالب

خون - سال نهم شماره 2 (پیاپی 35، تابستان 1391)

فصلنامه خون
سال نهم شماره 2 (پیاپی 35، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسینعلی ایزدپناهی، فاطمه یاری، محمدرضا خرمی زاده، مهتاب مقصودلو، شهرام وائلی صفحات 94-103
    سابقه و هدف
    کیفیت فرآورده پلاکت کنسانتره، تحت تاثیر روش تهیه و شرایط ذخیره آن می باشد. حذف پلاسما از محیط ذخیره پلاکتی می تواند یک روش موثر در افزایش سلامت و یا افزایش بقای آن در طول زمان ذخیره پلاکت به شمار آید. در این راستا، مقایسه دو محیط پلاسما و کمپوسول جهت نگهداری پلاکت کنسانتره مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، کیسه کنسانتره پلاکتی از پایگاه انتقال خون تهران، تهیه گردید. هر کیسه کنسانتره پلاکتی به دو قسمت با حجم یکسان تقسیم و سپس پلاسمای یک قسمت از کیسه کنسانتره با محلول افزودنی کمپوسول جایگزین شد. از هر کیسه کنسانتره در روزهای مختلف نمونه گیری و پارامترهای PF4 و P-Selectin در آن ها اندازه گیری گردید. در نهایت، داده های به دست آمده به وسیله آزمون Paired Samples T-Test و با نرم افزار 16 SPSS مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقدار P-Selectin، در طول زمان نگهداری در هر دو محیط نگهداری پلاکت افزایش یافت. بین میزان بیان P-Selectin در سطح پلاکت در محلول افزودنی کمپوسول و پلاسما، اختلاف معناداری وجود داشت و این مقدار در پلاسما کمتر بود(001/0 p<). هم چنین مشخص گردید که سطح PF4 با افزایش زمان نگهداری کنسانتره پلاکتی روند افزایشی داشته و اختلاف بین PF4 در محلول افزودنی کمپوسول و پلاسما در روز چهارم معنادار و این میزان در پلاسما بالاتر بود(025/0 p<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد محیط نمکی کمپوسول، به عنوان کاندیدی جهت جایگزینی پلاسما در کنسانتره پلاکتی مطرح می باشد معهذا اثبات کارآیی این محیط در نگهداری پلاکت نیاز به مطالعه هایی در بدن دارد.
    کلیدواژگان: پلاکت ها، P، Selectin، فاکتور 4 پلاکتی
  • سارا علوی، شیرین شهبازی، رضا مهدیان، احمدرضا کامیاب، محمدعلی شکرگزار صفحات 104-113
    سابقه و هدف
    بیماری فون ویلبراند نوع 3، یک بیماری ارثی همراه با علایم خونریزی دهنده می باشد. این بیماری با توارث اتوزومال مغلوب در مناطقی که نرخ ازدواج های خویشاوندی بالا است، شیوع بیشتری نشان می دهد. نشان داده شده است که جهش Q793X ایجادکننده بیماری فون ویلبراند نوع 3، در اگزون 18 فراوانی بیشتری در جمعیت ایرانی دارد. لذا به منظور بررسی جهش مذکور در بیماران ایرانی، دو روش مولکولی جدید به کار گرفته شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی بود. وجود جهش ژنتیکی Q793X در 15 بیمار و 30 فرد نرمال بررسی شد. از دو روش ARMS-PCR و Real-time PCR برای بررسی جهش استفاده شد. پس از انجام واکنش Real-time PCR، الگوی منحنی های ذوب نیز بررسی و به منظور تایید نتایج آزمایش ها، نمونه محصول PCR بیماران تعیین توالی گردید. نتایج با نرم افزار 5/1 Chormaspro تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های بیماران، 3 نمونه از قبل برای جهش Q793X شناسایی شده بودند که در این بیماران وجود موتاسیون در حالت هموزیگوت تایید شد. بر اساس آزمایش های انجام شده، دو نمونه از میان بیماران تعیین جهش نشده به کمک دو روش Real-time PCR و ARMS-PCR، واجد جهش Q793X شناخته شدند. در میان 30 نمونه نرمال نیز، هیچ حالت هتروزیگوتی برای این موتاسیون مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    جهش Q793X در میان جمعیت ایرانی از فراوانی بالایی برخوردار است. هر دو روش ARMS PCR و Real-time PCR در بررسی این جهش تک نوکلئوتیدی مناسب به نظر می رسند اگرچه نسبت به هم دارای معایب و مزایایی هستند.
    کلیدواژگان: بیماری فون ویلبراند، Real، Time PCR، جهش
  • زهرا بخشنده، مهشید محمدی پور، راحله حلبیان، پژمان حامدی اصل، ویدا هاشمی، محمد محمدزاده، عباس علی ایمانی فولادی، ناصر امیری زاده، صالح نصیری، مهریار حبیبی رودکنار صفحات 114-123
    سابقه و هدف
    آلودگی باکتریایی فرآورده های خونی، خطر عفونی عمده پایدار در طب انتقال خون نوین است. این مشکل به ویژه در مورد فرآورده های پلاکتی که شرایط مطلوب برای رشد باکتری ها را فراهم می سازند، نگران کننده است. لیپوکالین- 2، یک پروتئین احتباس کننده آهن در پاسخ ایمنی ذاتی است که به سیدروفور باکتری ها متصل شده و از جذب آهن توسط آن ها جلوگیری می کند. این مطالعه برای نشان دادن اثرات آنتی باکتریایی لیپوکالین- 2 به عنوان یک عامل باکتریواستاتیک در جلوگیری از آلودگی باکتریایی پلاکت ها طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، ابتدا حداقل غلظت مهارکننده لیپوکالین- 2 نوترکیب بعد از 24 ساعت انکوباسیون در دمای اتاق(o C 2 ± 22) تعیین شد. سپس اثر آنتی باکتریایی لیپوکالین- 2 در محیط پلاکتی هم زمان با تلقیح باکتری های آلوده کننده پلاکتی و نگهداری در دمای اتاق(o C 2 ± 22) بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از کشت فرآورده پلاکتی حاوی لیپوکالین-2 و رقت های مختلف باکتری ها نشان داد که لیپوکالین-2 در غلظت ng/mL 40 توانست باعث مهار رشد mL / CFU 104 × 5/1 استافیلوکوک اپیدرمیدیس، سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه و انتروکوکوس فکالیس شود. هم چنین لیپوکالین-2 در همین غلظت توانست باعث مهار رشد CFU/mL 103×5/1 استافیلوکوک اورئوس و پروتئوس میرابیلیس گردد.
    نتیجه گیری
    لیپوکالین-2 نوترکیب بر روی طیف وسیعی از باکتری های آلوده کننده پلاکتی اثر مهاری دارد و در صورت استفاده در فرآورده های پلاکتی، می تواند آلودگی باکتریایی این فرآورده و عوارض عفونی ناشی از انتقال پلاکت آلوده را در گیرنده کاهش دهد. ولی برای استفاده از آن، مطالعه های بیشتر و تکمیلی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: پلاکت های خون، عفونت های باکتریایی، لیپوکالین ها، سیدروفورها
  • روح الله بکتاشی، زهره شریفی، شهرام سمیعی صفحات 124-131
    سابقه و هدف
    جهش در نوکلئوتید 1896 از G به A در ناحیه پره کور ژن C، بر روی تولید HBeAg موثر است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع جهش های پره کور ژن C در داوطلبان اهدای خون آلوده به HBV بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، نمونه خون 200 اهداکننده خون که از نظر HBsAg مثبت بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بر روی این نمونه ها آزمایش های HBeAg و HBeAb به روش الایزا انجام شد. HBV-DNA از سرم اهداکنندگان مبتلا به هپاتیت B استخراج شد. آزمایش PCR بر روی DNA استخراج شده، صورت پذیرفت. سپس از کیت INNO-LipA HBV Pre Core برای تشخیص جهش های ناحیه core ویروس هپاتیت B استفاده شد. جهت تحلیل نتایج از آزمون کای دو و نرم افزار 16 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    از 200 نمونه مورد مطالعه، 100 نمونه HBsAg مثبت که با روش الایزا از نظر HBeAg و anti-HBc مثبت بودند، انتخاب شدند. حضور ژنوم ویروس در تمام 100 مورد(100٪) نمونه های HBeAg و anti-HBc مثبت مورد شناسایی قرار گرفت. از بین آن ها، تعداد40 نمونه از نظر جهش در ناحیه کور مورد آزمایش قرار گرفتند که 5/42٪ آن ها فاقد جهش در ناحیه پره کور و 5/17٪ آن ها دارای جهش مخلوط در ناحیه پره کور(کدون 28) بودند.
    نتیجه گیری
    در بین اهداکنندگان خون HBsAg مثبت، طیفی از بیماران بدون علامت حاوی ویروس تیپ وحشی و یا ویروس دارای جهش مخلوط از ویروس تیپ وحشی همراه با ویروس دارای جهش در ناحیه پره کور، قبل از تغییرات سرمی HBeAg وجود داشتند.
    کلیدواژگان: اهداکنندگان خون، جهش، ویروس هپاتیت B
  • فریبا عسگری پور، سید محمد میررضایی، بشیر حاجی بیگی، آزیتا چگینی، حسین صادق صفحات 132-139
    سابقه و هدف
    نظارت برحفظ کیفیت خون و فرآورده ها، تهیه و تدوین مراحل کار، اندیکاسیون تزریق خون و مصرف بهینه آن و هم چنین بررسی عوارض ناشی از تزریق خون، بر عهده کمیته های انتقال خون بیمارستانی است. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد این کمیته ها در تهران در سال 1388 بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه گذشته نگر، 143 بیمارستان به صورت سرشماری، از نظر فعالیت کمیته های انتقال خون مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل آماری به کمک آمار توصیفی و مقایسه داده های کیفی توسط آزمون کای دو و نرم افزار 19 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    از 143 بیمارستان تهران، فقط 38 (27%) بیمارستان اقدام به گزارش عملکرد کمیته های انتقال خون خود نمودند. این گزارش ها، بر اساس 6 شاخص بررسی شدند که از نظر فراوانی به ترتیب بیشترین فراوانی مربوط به گزارش تشکیل کمیته های بیمارستانی با 76% و کمترین فراوانی مربوط به گزارش عوارض تزریق خون با 4% بود. میانگین ارسال آمار ماهیانه مصرف خون در بیمارستان های دولتی و خصوصی به ترتیب(9-5/2) 7/5 و (10-3/4)1/7 به ازای هر بیمارستان با تفاوت معنادار آماری بود (01/0 p<) و هیچ کدام از بیمارستان های نظامی، آمار مصرف خون خود را گزارش ننمودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق، افزایش 20 درصدی در گزارش عملکرد بانک خون بیمارستان ها، به خصوص در بیمارستان های دولتی و خصوصی را نشان می دهد، اما تا نتیجه مطلوب فاصله زیادی باقی است.
    کلیدواژگان: بانک های خون، انتقال خون، بیمارستان ها، ایران
  • سید هادی چاووشی، جمال عیوضی ضیایی، علی اکبر موثق پور اکبری، رویا دولت خواه صفحات 140-148
    سابقه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستی حاد(ALL)، با میزان بالای مرگ و میر در بزرگسالان همراه است در حالی که میزان درمان این بیماران تقریبا 40%-25% است. به منظور دستیابی به درمان های مناسب، تشخیص و افتراق آن ها از سایر زیرگروه های لوسمی مورد نیاز است. هدف اصلی از انجام این مطالعه، طبقه بندی زیرگروه های لوسمی لنفوبلاستی حاد با استفاده از روش فلوسیتومتری بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، 134 نفر با تشخیص ALL از بیماران بستری در بخش هماتولوژی شهید قاضی طباطبایی از سال 1377 تا 1385 مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، 86 نفر از 134 بیمار، توسط فلوسیتومتری ارزیابی شدند. یافته ها توسط آزمون های کای دو و دقیق فیشر و نرم افزار 5/11 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    5/15٪ از بیماران در زیر گروه Pro-B cell ALL، 52٪ در Pre-B cell و سلول بالغ B-cell ALL و 32٪ در گروه سلول بالغ T-cell ALL قرار داشتند. 64٪ از بیماران مبتلا به B-cell پس از درمان القایی، بهبودی کامل به دست آوردند، در حالی که این درصد برای T-cell ALL 44% بود. بر اساس شاخص های مورد مطالعه، تشخیص افتراقی Pre-T cell ALL از سلول بالغ T-cell ALL امکان پذیر نبود و پاسخ به درمان، در گروه T-cell ALL نسبت به B-cell کمتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فراوانی T-cell ALL بیشتر از آمار منظور شده در مراجع بود، با این حال لازم به ذکر است که T-cell Lymphoma با درجه بالا، از ALL متفاوت بود. هم چنین مدت زمان بهبودی و زنده ماندن در سلول B-cell ALL طولانی تر از T-cell ALL بود.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، ایمونوفنوتایپینگ، القای رمیسیون
  • حسین حاتمی، غریب کریمی، حمیدرضا صفابخش صفحات 149-159
    سابقه و هدف
    یکی از راه های انتقال ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی(HTLV1/2)، تزریق خون است. با توجه به این که شهر مشهد از مناطق اندمیک این ویروس می باشد، تعیین فراوانی آلودگی به این ویروس در اهداکنندگان خون این شهر ضروری به نظر می رسد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، کلیه داوطلبان اهدای خون پایگاه مشهد طی سال های 1385 تا 1387 که با روش الایزا و آزمایش تاییدی، anti-HTLV مثبت بودند، به عنوان افراد آلوده و گروهی از اهداکنندگان سالم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. یافته ها به کمک آزمون آماری کای دو و نرم افزار 17 SPSS، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در بازه زمانی این مطالعه، تعداد 250582 نفر اقدام به اهدای خون نموده بودند که از این تعداد در 1011 نفر (4/0%) anti-HTLV مثبت مورد تایید قرار گرفت. در سال های 87-85، فراوانی این ویروس به ترتیب 47/0 درصد، 39/0 درصد و 35/0 درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه روند کاهش شیوع آلودگی در اهداکنندگان را نشان می دهد. با توجه به کمتر بودن مخاطرات رفتاری در اهداکنندگان، مشخص شدن میزان آلودگی در جمعیت عمومی، شناسایی عوامل خطر و حذف افراد پرخطر در طی فرآیند انتخاب اهداکنندگان، در افزایش سلامتی خون موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: HTLV، اهداکنندگان خون، لوسمی لنفوسیتیک T، ایران
  • شراره ضیغمی محمدی، ماندانا شهپریان صفحات 160-169
    سابقه و هدف
    در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، به طور قابل توجهی تحت تاثیر بیماری آن ها قرار می گیرد. آنمی یک علامت شایع در بیماران نارسایی قلبی است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین همبستگی بین سطح هموگلوبین و کیفیت زندگی مردان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه انجام شده از نوع توصیفی همبستگی بود که در سال 1389 بر روی 100 مرد مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی انجام شد. روش نمونه گیری آسان بود و اطلاعات از طریق مصاحبه جمع آوری گردید. ابزارهای مورد استفاده شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه زندگی با نارسایی قلبی مینه سوتا بود. اطلاعات سطح هموگلوبین و اکوکاردیوگرافی از پرونده های پزشکی به دست آمد. جهت تحلیل یافته ها از آمار توصیفی مانند آزمون t، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار 18 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سطح هموگلوبین 86/1 ± 32/14 بود و 17% از مردان مبتلا به نارسایی قلبی، آنمی داشتند. میانگین نمره کیفیت زندگی 30/21 ± 61/41 بود و 51 % از مردان مبتلا به نارسایی قلبی، کیفیت زندگی ضعیفی داشتند. همبستگی مثبت معناداری بین سطح هموگلوبین خون و ابعاد جسمی(001/0 p<)، روحی و روانی(001/0 p<)، اجتماعی و اقتصادی(002/0= p) و نمره کل کیفیت زندگی(001/0 p<) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کاهش سطح هموگلوبین بر کیفیت زندگی مردان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی اثر منفی می گذارد. غربالگری، کنترل و درمان آنمی ممکن است به ارتقای کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی کمک نماید.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، کیفیت زندگی، هموگلوبین
  • فریبا برهانی، سمانه باقریان، عباس عباس زاده، هادی رنجبر، هادی طهرانی، لاله سلیمانی زاده صفحات 170-174
    سابقه و هدف
    برقراری خط وریدی، یکی از رایج ترین روش های تهاجمی است که منشا استرس های جسمی و روانی در کودکان می باشد. از آن جا که یکی از مسوولیت های کادر درمانی، مدیریت درد و اضطراب کودکان است، توجه به این امر مهم ضروری می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی درد و اضطراب ناشی از کاتتر وریدی در کودکان مبتلا به تالاسمی بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، 120 کودک 12-6 ساله مراجعه کننده به مرکز تالاسمی شهر کرمان در سال های 1389-1388 بررسی شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس عددی سنجش درد و مقیاس خود سنجی اضطراب تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار و درصد) و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این تحقیق، کودکان درد و اضطراب شدید تا متوسطی را حین تزریق گزارش نمودند و هم چنین ارتباط مستقیم و معناداری بین میزان اضطراب قبل از تزریق و درد بعد از تزریق مشاهده شد (001/0 p=).
    نتیجه گیری
    پرستاران نقش مهمی در کنترل درد و اضطراب بیماران به ویژه کودکان دارند، آموزش پرستاران در زمینه کاهش اضطراب کودکان تالاسمی، نقش موثری در کاهش درد آن ها در زمان تزریق خون دارد.
    کلیدواژگان: درد، اضطراب، تالاسمی
|
  • H.A. Izadpanahi, Dr. F. Yari, Dr. M.R. Khoramizadeh, Dr. M. Maghsudlu, Dr. Sh. Vaeli Pages 94-103
    Background And Objectives
    The quality of platelet concentrates (PCs) is affected by the preparation method and the storage conditions. Removing plasma from the platelet storage medium could be an effective way to increase the safety of this product or increase its viability during storage time. In this study, the two media of composol and plasma were compared during the storage of PCs.
    Materials And Methods
    In this experimental study, fifty-four units of PCs were prepared from Iranian Blood Transfusion Organization. Each unit of platelet concentrate in plasma was divided into two portions. Then in one of the portions, plasma was replaced with composol using a connecting device instrument. Sampling of the bags was carried out at days 2, 4 and 7 from the preparation time. The platelet activation markers of PF4 and P-selectin were studied on the samples. Finally the data were analyzed using Paired Samples T-Test.
    Results
    The levels of P-selectin increased during storage. It was revealed that the levels of P-selectin were lower in plasma and the differences were significant in the two storage media of plasma and composol (p <0.0001). Besides, the concentration of PF4 increased in the two storage media with time. PF4 levels were higher in plasma than that of composol and the difference was significant at the fourth day of storage (p <0.025).
    Conclusions
    This study could imply the potential capacity of composol as a good candidate for plasma substitution in platelet concentrate. This will need further and more complete studies in vivo.
    Keywords: Platelets, P, Selectin, Platelet Factor 4
  • S. Alavi, Dr. Sh. Shahbazi *, Dr. R. Mahdian, A.R. Kamyab, Dr. M.A. Shokrgozar Pages 104-113
    Background And Objectives
    Von Willebrand Disease (vWD) type 3 is an inherited disease characterized by severe clinical manifestations due to haemostatic abnormalities. Because of the autosomal recessive pattern of its inheritance, the disease is more frequent in regions with the high rate of consanguine marriages. We have previously demonstrated that despite various mutations of the gene, the Q793X mutation in exon 18 is more frequent in Iranian vWD patients. We have developed two assays to further investigate this mutation among Iranian patients.
    Materials And Methods
    The Q793X mutation status was studied in 15 vWD type 3 patients and 30 normal individuals by ARMS-PCR and real-time PCR assays. Melting curve analysis was performed after each real-time PCR experiment. To confirm the results of assays, all amplified gene fragments were sequenced.
    Results
    Three out of 15 patients were previously diagnosed as having Q793X mutation in homozygote status. This was further confirmed by the ARMS-PCR and real-time PCR assays. Interestingly, the mutation was also found in 2 other unrelated patients with unknown mutations. Heterozygote status for the mutation was not detected in normal controls.
    Conclusions
    Q793X mutation in vWF gene is common in Iranian population. However, a particular demographic distribution of the mutation was not observed in this study. Both assays successfully detected the mutation, although each assay has its own advantages and drawbacks. It is up to each laboratory to choose either assay based on their facilities and expertise.
    Keywords: von Willebrand Diseases, Real, Time PCR, Mutation
  • Z. Bakhshandeh, M. Mohammadipoor, R. Halabian, P. Hamedi Asl, V. Hashemi, M. Mohammadzadeh, Dr. A.A. Imani Fooladi, Dr. N. Amirizadeh, Dr. S. Nasiri, Dr. M. Habibi Roudkenar Pages 114-123
    Background And Objectives
    Bacterial contamination of blood components is the major residual infectious risk in modern blood transfusion medicine. This problem especially concerns platelet concentrates because of their favourable growth conditions. Lipocalin 2 (Lcn2) is an iron-sequestering protein in the antibacterial innate immune response, which binds to the bacterial siderophores and prevents bacterial iron uptake. This study aimed to imply antibacterial property of Lcn2 as a bacteriostatic agent to prevent platelet- bacterial contamination.
    Materials And Methods
    In this experimental study minimum inhibitory concentration (MIC) of Lcn2 was determined following 24 hour incubation at 20-24°C. Antibacterial effects of Lcn2 was then evaluated in the platelet concentrates medium simultaneously inoculating with variety concentration of the bacteria at 20-24°C.
    Results
    Following cultivating of platelets-derived products containing Lcn2 and variety concentration of the bacteria, the results revealed that Lcn2 at concentration of 40 ng/ml effectively inhibited the growth of 1.5×104 CFU/ml Staphylococcus epidermidis, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli and Enterococcus faecalis. This concentration of Lcn2 also inhibited the growth of 1.5×103 CFU/ml Staphylococcus aureus and Proteus mirabilis.
    Conclusions
    Recombinant Lcn2 inhibited growth of variety of platelet-contaminating bacteria. By using Lcn2 in platelet concentrate it may reduce bacterial contamination. However, to use it in clinic further and complementary studies are required.
    Keywords: Blood Platelets, Bacterial Infections, Lipocalins, Siderophores
  • R. Baktashi, Dr. Z. Sharifi, Sh. Samiee Pages 124-131
    Background And Objectives
    The mutations at nucleotide 1896 (G to A) in the precore region of C gene could affect the HBeAg production. The aim of this study was to determine the prevalence of precore stop codon mutation in HBV infected blood donors.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 200 HBsAg-positive blood donor samples were included. HBV serum markers (HBeAg and anti-HBeAb) were determined by ELISA using commercial kits. Serum HBV DNA was extracted from HBV infected blood donors samples and the extracted DNA was amplified by PCR method. Then, the samples which were PCR positive were selected for line probe assay to identify HBV precore mutations.
    Results
    Out of 200 samples, 100 positive for HBsAg, HBeAg and anti-HBc by ELISA method were selected. HBV-DNA was detected in all 100 HBeAg-positive blood donor samples. The prevalence rate of precore mutations among HBeAg-positive blood donors was 17.5%. Also, 42.5% of blood donors had no mutation in the precore region.
    Conclusions
    In Iranian blood donors, there is a spectrum of asymptomatic patients with a mixed population of wild-type virus and precore mutants before HBeAg seroconversion.
    Keywords: Blood Donors_Mutation_Hepatitis B virus
  • Dr. F. Asgaripour, Dr. S.M. Mirrezaie, Dr. B. Hajibeigi, Dr. A. Chegini, Dr. H. Sadegh Pages 132-139
    Background And Objectives
    Blood transfusion committees supervise the blood quality, preparation process of blood transfusion, blood transfusion indications, appropriate use of blood products, and report on blood transfusion complications. The aim of the present study was to evaluate hospital blood transfusion committees in Tehran (2008-2009).
    Materials And Methods
    In this retrospective study, 143 hospital blood transfusion committees were reviewed. Received reports from hospital committees were the basic data for evaluation. According to the hospital blood bank regulations, appropriate data were extracted from their reports. Statistical analysis was performed by SPSS 19 software.
    Results
    Out of 143 hospitals, 38(27%) submitted their performance reports of the blood transfusion committees to the Tehran Blood Transfusion Center. Committees’ reports were studied based on six performance indicators. The most frequent reported indicator was about reports of the number of committees formed (76%) and the least frequent reported indicator was about transfusion complications (4%). Other reported indicators in descending order included preparation process of blood transfusion (66%), report statistics for the number of blood transfusions (42%), reports about blood transfusion indications (34%) and reports about training programs (28%). Mean scores of monthly transfusions in public and private hospitals were 5.7(2.5-9) and 7.1(4.3-10), respectively with significant differences (p<0.01). None of military hospitals had submitted their reports of monthly transfusion when we were conducting the present study.
    Conclusions
    Findings show an increase in activities of Tehran hospital blood transfusion committees by 20% compare d with the last study in 2005-2006, but more training programs should run to improve the performance quality of the committees.
    Keywords: Blood Banks, Blood Transfusion, Hospitals, Iran
  • Dr. Sh. Chavoshi, Dr. J. Eivazi Ziaei, Dr. A.A. Movasaghpour, Dr. R. Dolatkhah Pages 140-148
    Background And Objectives
    Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL) is associated with a high rate of mortality in adults and the cure rate of the affected patients is nearly 25-40%. In order to achieve a good treatment, diagnosis of ALL subtypes and their consequent differentiation from other types of leukemia are required. The main aim of this study was to classify ALL subtypes by Flowcytometry.
    Materials And Methods
    One hundred and thirty four patients with ALL were recruited from Shahid Ghazi Hospital (1998 to 2006). In these studies, 86 out of 134 patients were examined by Flowcytometry.
    Results
    About 15.5% of the patients were considered to have pro B-cell ALL, 52% pre B-cell and mature B-cell ALL, and 32% mature T-cell ALL; 64% of the patients with B-cell subtype achieved complete remission after induction therapy, while this percentage for T-cell ALL was 44%. Based on the examined markers, the differentiation of Pre T-cell ALL from mature T-cell ALL was not possible. The response to therapy was higher in the T-cell ALL group compared to B-cell.
    Conclusions
    In this study, the frequency of T-cell ALL was higher than the reference (32%). However, it must be mentioned that the high grade T-cell Lymphoma was differentiated from ALL. The duration of remission and survival in B-cell ALL was longer than T-cell ALL but this difference was not statistically significant.
    Keywords: Lymphoblastic Leukemia, Acute, Immunophenotyping, Induction of Remission
  • Dr. H. Hatami, Dr. Gh. Karimi, Dr. H.R. Safabakhsh Pages 149-159
    Background And Objectives
    Blood transfusion is one of the routes of Human T-Lymphotropic virus (HTLV1/2) transmission. Considering that Mashhad (located in Khorasan province) is one of the areas where the virus is endemic, it seems necessary to investigate its prevalence on Mashhad blood donors.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, all eligible blood donors who were anti-HTLV positive based on Elisa and confirmatory tests were considered as HTLV infected individuals and a group of healthy donors was selected as the control through 2006-2008. Data were analyzed with Chi-square by SPSS17.
    Results
    In this study, 250582 volunteers embarked on blood donation. Among them, 1011 (0.4 %) HTLV+ cases were confirmed. The prevalence rates of the virus were 0.47%, 0.39% and 0.35%, respectively.
    Conclusions
    The results of this study shows a decreasing trend in the prevalence of HTLV among blood donors. In fact blood donors are regarded as people who have less risk behaviors. To further improve blood safety, measures should be taken to identify the prevalence rate in general population and the related risk factors so that high risk donors would be excluded effectively.
    Keywords: HTLV, Blood Donors, T Lymphocytic Leukemia, Iran
  • Sh. Zeighmi Mohammadi, Dr. M. Shahparian Pages 160-169
    Bakground and
    Objectives
    In heart failure patients health related quality of life is significantly affected. Anemia is the prevalent comorbidity in heart failure patients. The aim of the present study was to determine the correlation between hemoglobin level and quality of life in males with systolic heart failure.
    Materials And Methods
    This is a descriptive correlational study conducted on 100 males with systolic heart failure through 2010. Sampling method was convenience sampling. Data were collected through interview. The instruments used included demographic data form and MLHFQ (Minnesota Living with Heart Failure Questionnaire). Hemoglobin level and echocardiography data were reviewed from medical records. Data were analyzed by SPSS 18 software and descriptive statistical methods such as T test, ANOVA and Pearson correlation coefficient were used.
    Results
    The findings indicated that the mean of hemoglobin level was 14.32 ± 1.86 and 17% of male heart failure patients had anemia. Mean score of quality of life was 41.61 ± 21.30 and 51% of male heart failure patients had poor quality of life. There was a significant positive correlation between the hemoglobin level and physical (p< 0.001), mental, emotional (p < 0.001), social and economic (p= 0.002) dimensions and the total score of quality of life (p< 0.001).
    Conclusions
    This study indicates that the decrease of hemoglobin level negatively impact on life quality of male systolic heart failure patients. Screening, control and management of anemia in heart failure patients may help improve quality of life.
    Keywords: Heart Failure, Quality of Life, Hemoglobin
  • Dr. F. Borhani, S. Bagherian, Dr. A. Abaszadeh, H. Ranjbar, H. Tehrani, L. Soleimanizadeh Pages 170-174
    Background And Objectives
    Establishing an intravenous line, which is one of the most common invasive procedures in children, is a source of physical and mental stress. Since one of the responsibilities of medical staff is to take care of children pain and anxiety, attention to this matter is necessary. The aim of this study was to evaluate the correlation between pain and anxiety in children with thalassemia caused by intravenous catheters.
    Materials And Methods
    In a descriptive study, one hundred and twenty 6-12 year old children with thalassemia in Kerman attended Thalassemia Center through 2009-2010. Demographic characteristics and numerical rating scale were used for measurement of pain and anxiety. Data were analyzed by using descriptive and analytical testing and Spearman rank correlation coefficient.
    Results
    The results showed that children experienced severe to moderate pain and anxiety during injection and also reports showed a significant positive association between anxiety before the injection and pain after the injection.
    Conclusions
    Since nurses play an important role in controlling pain and anxiety especially in case of children, it would be a better and more effective strategy if they are offered necessary training in this regard.
    Keywords: Pain, Anxiety, Thalassemia